Митничари иззеха над 1000 литра нелегален алкохол при четири проверки

1

Инспектори от ТД Митница Русе са открили и две дестилационни съоръжения в работен режим

Митническите служители от сектори Оперативен контрол на Свищов и на Русе в ТД Митница Русе задържаха 1068 литра алкохол при четири проверки в областите Плевен, Велико Търново и Разград.

По метода анализ на риска е направена селекция на различни обекти, в които се предполага, че се произвежда и съхранява алкохол без документи за начислен, обезпечен или заплатен акциз. В периода 18 - 28 август 2022 г. митническите инспектори от ТД Митница Русе извършват четири проверки, при които са установени общо 1068 литра етилов алкохол (ракия), както и две дестилационни съоръжения в работен режим, съобщиха от Агенция Митници.

Проверени са частни домове, както и стопански постройки, една от които функционираща като казан. Установено е, че в различни по вместимост и вид съдове се съхранява алкохол без необходимите документи съгласно Закона за акцизите и данъчните складове.

Намерените дестилационни съоръжения, които в момента на проверките са били в работен режим, също не са регистрирани по Закона за акцизите и данъчните складове. Откритият алкохол е задържан, работата по случаите продължава, като за два от тях са образувани и досъдебни производства по описа на ТД Митница Русе, а другите два подлежат на санкция по ЗАДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Поп Троянски
    Не ме ли хванат на опаления казан, не могат и копче да ми кажат. Тая ракия я имам още дядовците си. Другата ми е подарък от мои гости. Третата съм я варил преди 10 години, но не пазя документите - кой пази документи за акциз 10 години ?! Абе, нека я конфискуват, че после ще започнат едни дела дали пък не са ми я подменили. Луди ще ги направя. Горя единствено и само ако ме хванат в момент на варене. Прецеденти има вече - справка Троянския манастир. Дето и на казана ги хванаха, но нищо не могат да им направят.
  • 4
    1
    Стига бе!
    че то това си е количесто за лична консумация!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари