Мистерия и загадки около смъртта на преводача

0
В БМВ-то, с което е пътувал Лазаровски е открит револвер
В БМВ-то, с което е пътувал Лазаровски е открит револвер

Съмнителни рани по тялото на загиналия в автомобилна катастрофа Адриан Лазаровски са наложили провеждането на тройна съдебно-медицинска експертиза за смъртта му, съобщава „Монитор”.

Според неофициална информация по гърдите на мъжа имало следи като от намушкване с остър предмет, като с нож.

Въпреки, че е малка теоретическата възможност да е карал наранен и то в посока от Шумен, а не към града, било решено да се направи тройна съдебна. Около произшествието имало и други неизяснени въпроси.

В БМВ-то, с което е пътувал Лазаровски е открит револвер. Още по мистериозна била обаче карта в чантичката му от името на академията на МВР.

Справка в полицейската академия в петък показала, че там такова лице нито е преподавало, нито се е обучавало. Адриан Лазаровски, който е известен литератор, журналист и преводач, превеждал в частност Стивън Кинг на български, загина при челен удар с камион на около 10 километра от Шумен по пътя за Бургас. БМВ-то, което е управлявал варненецът най-вероятно е тръгнало да изпреварва друг автомобил и се удари челно в идващ отсреща камион "Сканиа" близо до село Радко Димитриево на главния път Шумен - Бургас.

Мъжът загина на място, а на спасителите трябваха няколко часа да извадят от намачканите ламарини тялото му. За днес е насрочена тройна съдебно-медицинска експертиза с патоанатоми от Варна.

Лазаровски работи като преводач и редактор на свободна практика и има преведени над 50 книги от руски и английски език. Превеждал е Стивън Кинг, Рей Бредбъри, Владимир Набоков, Роалд Дал, Ричард Матисън, Робърт Блох, Лорд Дансени.

„Страхотно е, когато книгата, в която си вложил толкова много труд и любов, надмине и най-високите ти очаквания”, пише Адриан под снимка с няколко томчета на сборника „Отвъд стената на съня” на Хауърд Лъвкрафт на 20 май т. г.

По ирония на съдбата книгите са подредени на задния капак на фаталното БМВ, в което преводачът намери смъртта си.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари