Мистериозни "хелоуин" създания обвиват жителите на Русе

0
Крайно време е да престанем да бъдем "хейтъри" и да подкрепяме градежа, а не разрухата
Крайно време е да престанем да бъдем "хейтъри" и да подкрепяме градежа, а не разрухата

Почти не остана време до следващите местни избори, а с това започнаха да изскачат от вехтия ни гардероб, позабравени вече призрачни фигури на бивши местни величия, участвали по един или друг начин в управлението на града.

Силно впечатление прави неочакваната, но не и изненадваща като чисто политически ход, поява на г-н Орлин Лазаров - бивш зам. кмет по комуналните дейности. Натрапчивото му присъствие в медийното пространство напоследък, се характеризира предимно с остри критики, касаещи отчета на Кмета г-н Пл. Стоилов, както и с лансиране на внушението, че всичко изградено до момента, свързано с инфраструктурата в Русе, е плод на идейни проекти, водещи началото си от времето на съвместното им управление с бившия вече Кмет, г-н Б. Йотов.

Ще ни извините за последващия критичен тон, но сме длъжни да пробием мъглата, с която ни обвиват мистериозни "хелоуин" създания, от четвъртото измерение.

Дава ли си сметка г-н Лазаров и гравитиращите около него партийни съмишленици, че идеята е едно, а реализирането и - съвсем друго? Дали за бившият зам. кмет е проблем, че в центъра на Русе се "реконструира, дълбай и се стеснява", както сам се изразихте в интервю за КИС 13, г-н Лазаров? Защото за нас не е! Може само да се радваме, че града е жив и че това, което се строи ще остане и за децата ни. Та нали всички искаме да живеем в едно по-добро място? Нали не сте забравил Калчевото управление, когато нощем хората се прибираха в домовете си със запалени свещи и фенерчета, просто защото по улиците имаше ями, а не дупки, а елементарното улично осветление бе химера за русенеца?

Проблем ще е г-н Лазаров, ако нищо не се строи. Не ли хубаво, че ще имаме не само нова, но и красива централна улица? Не ли хубаво, че ще имаме чисто нов булевард "Тутракан"? Не е ли хубаво, че градът се развива, облагородява и е повод за гордост не само с историята си?

Колкото до вечния проблем с паркирането, като отговорни граждани мислим, че е време да свикнем с мисълта, че не може да ходим с колата и до тоалетната. Давате за пример Европа. Коя Европа по-точно? Интересно защо, ние не я познаваме такава, каквато я познавате Вие? През последните двадесетина години, света е отворен и за обикновените българи, а те там виждат съвсем друг подход на организация на автомобилния транспорт, различен от този, за който говорите Вие. Огромни и красиви централни части с много магазини и заведения, през които не преминават никакви коли или ако има някакъв транспорт, то той се осъществява по няколко алеи, където движението на МПС е крайно ненатрапчиво и почти незабележимо за намиращите се там пешеходци. Заповядайте на разходка в централната част на гр. Хага в Кралство Нидерландия и сам ще се убедите в думите ни. Просто не убеждавайте русенци, че това, което се строи за тях, е абсолютно грозно и ненужно и не ни втълпявайте, че не сме европейци.

Не е правилно и да се разсъждава, че всичко това трябва да се окачестви като заслуга на г-н Стоилов. Просто това е негово основно задължение - да работи в интерес на русенци!
Не е коректно (ще ни извините за израза) "да акаш на метеното" и вече натрупани позитиви за хората в града ни, да представяш като минус за тях, използвайки чисто битови клишета, като това с паркирането.

Крайно време е да престанем да бъдем "хейтъри" и да подкрепяме градежа, а не разрухата.

Политиката, г-н Лазаров, се гради с доверието на хората, които печелиш с позитивните си действия, а не с празните си приказки.

Източник: ОБЗЪРВЪР - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари