Мистериозна болест убива кучета в САЩ

0
Загубили са живота си три дни след появата на първите симптоми
Загубили са живота си три дни след появата на първите симптоми

Загубили са живота си три дни след появата на първите симптоми

Мистериозна болест уби над 30 кучета в северната част на американския щат Мичиган, съобщава Ен Би Си Нюз, предава bTV.

Приютът за животни в окръг Отсего каза в изявление в петък, че над 30 кучета в окръга са умрели поради заболяване, подобно на парвовируса, което е силно заразно и често смъртоносно.

Директорът на приюта, Мелиса Фицджералд добави, че повечето от починалите кучета са били на възраст под 2 години и са загубили живота си в рамките на три дни след проява на първите симптоми.

Симптомите са повръщане и кръв в изпражненията на животните. Заболяването прилича на това на парвовирус. Ветеринари тествали животните за вируса, но пробите им са отрицателни.

Кучешкият парвовирус е силно заразен и засяга стомашно-чревния тракт на кучетата, като неваксинираните тези под 4 месеца са изложени на най-голям риск, обясняват от Американската ветеринарномедицинска асоциация.

Заболяването се появява за първи път сред кучетата в Европа около 1976 г., но става по-рядко благодарение на разработването на ефективни ваксини. Може да се разпространи чрез директен контакт от куче на куче или контакт със замърсени изпражнения или среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    1
    djo byd0n
    Най-после, че писнаха на мнозина!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари