Мисли за мен като любов!

0
„Мисли за мен като любов“ - книга на поетесата Лина Борджиева
„Мисли за мен като любов“ - книга на поетесата Лина Борджиева

Русенската премиера на книгата на поетесата Лина БорджиеваМисли за мен като любов“ ще се състои на 18 юни от 17.30 ч. в Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе. Книгата ще представи д-р Иво Братанов.

Лина Борджиева е родена в гр. Ловеч през 1966 г. Завършила е висше образование по българска филология в ШУ „Епископ Константин Преславски” и второ висше образование по философия в СУ „Св. Климент Охридски”. В момента живее и работи в гр. Троян. Преподавател е по български език и литература, а също така по психология и и философия в Националната гимназия по приложни изкуства „Проф. Венко Колев”.

Първите ù публикувани текстове излизат във в-к „Народно дело” – Варна през 1982 год. Оттогава и досега сътрудничи на редица столични и провинциални вестници и списания. Лаураеат е на национални и международни награди за лирика.

Член е на Съюза на българските писатели от 2005 год.

Изявява се още в областта на литературната наука, литературната критика, публицистиката и есеистиката.

Автор е на следните поетически книги: „Прекроена действителност” (С., 1994), „Светът ми е мълчание” (Варна, 2001), „Над земните неща” (С., 2004), „До началото на Времето” (С., 2008), „Библейски откровения” (2012 г.), „ Храм на пламъка“ (2013) и „Затишия” (2014) и ”Мисли за мен като любов” (2015).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари