Мисия (не)възможна: По българските пътища - само електромобили

1
Очаква се през следващите години цените на електромобилите да се променят
Очаква се през следващите години цените на електромобилите да се променят Видео: Bulgaria ON AIR

Очаква се през следващите години цените на електромобилите да се променят

За да стимулират продажбите на електромобили, държавите-членки ще трябва да инсталират обществени пунктове за зареждане по главните пътища с максимално разстояние между тях от 60 км. до 2025 г. Според представители на бранша обаче, новите изискванията са трудно приложими в толкова кратък срок.

"Не смятам, че в България като инфраструктура, като зарядни станции и възможност за зареждане на автомобили пред блоковете и инсталация на блоковете би могла да го понесе към момента. Със сигурност са нужни доста сериозни инвестиции", прогнозира управителят на автокъща Борислав Русев пред BulgariaOnAir

Други обаче остават скептични по отношение на екологичната полза от елетромобилите.

"В общата картина при изработката на автомобилите и тяхното използване не бива да се калкулира единствено и само това, което излиза от ауспуха, това е един от компонентите, но има страшно много други елементи. В някаква степен, реално единият тип индустрия се финансира от другия тип и няма това как да се случва ако ние напълно затворим начина на работа на автомобилите с двигатели с вътрешно горене", убеден е инж. Иван Тенчев, главен редактор на ClubS1.

Очаква се през следващите години цените на електромобилите да се променят.

"Ако автомобилите станат основно електрически - благодарение на големия мащаб цените ще паднат доста. Възможно е цените да паднат с 30-40% и по този начин да станат достъпни дори и за потребителя в България", надява се Борислав Русев.

 

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари