Мишо Шамара: Навремето бях злодей

2
Певецът посочи трите големи грешки на младостта си - сексизъм, хомофобия и агресия
Певецът посочи трите големи грешки на младостта си - сексизъм, хомофобия и агресия Видео: NOVA

Певецът посочи трите големи грешки на младостта си - сексизъм, хомофобия и агресия

"Музиката е огледало от реалността. 20-годишният Мишо нямаше модел на подражание, луташе се, прокарваше път с едно мачете и правеше много глупости. Улицата беше моят учител. Агресивен съм, когато има несправедливост, а навремето аз самият създавах несправедливост, бях злодей. Сега се опитвам да бъда Робин Худ." Това рапърът Михаил Михайлов, известен като Мишо Шамара и Big Sha, предава NOVA.

Прякорът му идва от казармата, тогава той си го харесва от уволнен войник и решава да се представя така. Споделя, че за 50 години е разбрал, че иска да поумнее. Най-яркият му спомен е от прожекциите от "Индиана Джоунс", разкрива, че малките светлинки в детството му идват от киното и музиката.

За трите големи грешки на младостта си определя сексизъм, хомофобия и агресия. "В моите текстове човек може да усети болката, комплексите ми за малоценност, моите мечти и желания, които са ми били в главата. Ако трябва да правя музика сега, няма да е такава", коментира той.

Родителите му се гордеят, че никога не пада на колене и дори да го съборят, намира начин да се изправи. "Никой не може да избере къде да се роди, но може да избере да мечтае, да живее добре и да бъде третиран като човек, независимо от цвета на кожата, религията и сексуалната му ориентация. Нашият народ не бе научен да мисли критично и да води цивилизован спор, а при несправедливост, да излизаме на протест", каза още Мишо Шамара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    malo-umnik
    Може ли човек да си представи Мондьото да ни ръга в очите човек, който имал желание на 50 да поумнее? Баси простата нация. Равнис по 100% просто кирчовщината.
  • 3
    1
    ...
    Като те запукахме с юмруци на "спайдъра" едно време, не ни се видя злодей. За злодей бая бързо избяга.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари