Мирослав Ненков: Здравната ни система е яхната от неголяма група кърлежи

2
Трябва огън и меч, настоя Ненков
Трябва огън и меч, настоя Ненков Снимка: БГНЕС

"Не знам дали сме си взели поуки, дано сме си взели поуки от трагичния случай във Враца, при който жена почина заради бюрократични неуредици. Здравната система не може да се измъкне от общия морален срив на нашето общество през последните години, а е яхната от неголяма група кърлежи, която цел е да бъде облагодетелствана и нищо друго. Това извращава целия процес."

Това заяви бившият здравен министър Мирослав Ненков пред NOVA.

Според него не е възможно здравната система да бъде изчистена от групата кърлежи. Трябва огън и меч, настоя Ненков и добави, че това, което се случи във Враца е системен проблем. Сбърканата организация е всъщност проблемът, посочи бившият здравен министър.

От разбъркането и неподреденото нещо има полза само един човек - този, който лови риба в мътна вода. всички губят от това, освен няколко кърлежа, които пият от нашата разбъркана система, изтъкна Мирослав Ненков.

Според него въпросът на снимането е да има медийна шумотевица и с това ще приключи цялата условия. Посочихме това младо момиче като виновно и другият път като се получи такова нещо, някои друг ще се опита да го прикрие. Това е продукт, който ще доведе до опит за прикриване на други подобни случаи, разкритикува Ненков заснетия случай в болницата във Враца.

Ненков е на мнение, че хората не са станали по-отговорни покрай пандемията. "Отношението към лекарската професия няма как да доведе до подобряване на личната профилактика. Има хора, които се гордеят, че никога не са ходили на лекар", отбеляза Мирослав Ненков.

Той не знае дали си отива пандемията, но тя много ясно изплува пяната на общественото незнание. Господ да им е на помощ на хората, които сами предприеха лечението си с деизинфектанти и белина, отсече Мирослав Ненков.

"За това сме виновни ние лекарите, които не взимаме отношение. Здравето е най-ценното нещо и ние не сме научени да полагаме грижа за здравето. За да се промени този поглед трябва да има институционална единственост, за да се научим, че това, което е наше, ние носим отговорност за него, а не някой друг, посочи Ненков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Stoian
    И за бой и затвор за!Престъпници!
  • 4
    1
    Кърлеж
    А ти като я яхаше? По-добра ли беше? За затвор сте всичките, ей!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари