Миролюба Бенатова: Как да снимаш война като те арестуват и ти трият видеото?!

5
Намирам дълбоко противоречие в думите: "Елате и покажете на света какво се случва" - от една страна. И от друга :"Но, както ви кажем ние"
Намирам дълбоко противоречие в думите: "Елате и покажете на света какво се случва" - от една страна. И от друга :"Но, както ви кажем ние" Снимка: Фейсбук

Има нещо в репортерското отразяване на военни действия, което вероятно е трудно да бъде избегнато, но е дълбоко смущаващо, от гледна точка на професията

 И то е, че имаш право да снимаш и показваш само това, до което те допуснат. И винаги си под надзора на едната или другата страна.

Да направиш независим репортаж, без да те убият, арестуват или изгонят от мястото, се оказва почти невъзможна мисия.

Пиша всичко това, защото чух от репортер на Нова тв, че колежки от други медии са били арестувани, взимани са им отпечатъци от военните или пък видео материалът им е бил изтрит.

Намирам дълбоко противоречие в думите: "Елате и покажете на света какво се случва" - от една страна. И от друга :"Но, както ви кажем ние."

Казвам го от гледната точка на репортер, който е бил на места, далеч по-обикновени от бойно поле. Но знам как може да те посрещнат "на нож", когато искаш да покажеш какво се случва. С всичките детайли, на които можеш да попаднеш.

Затова най-силни и до днес остават първите свидетелства на хората от домовете и балконите им, от първите дни след нападението на 24ти.

Миролюба Бенатова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До 2
    Никога няма да забравим сълзливите репортажи на Циганолюба, която обвиняваше озверели футболни агитки, че били линчували добричките цигани, дето газят хора по улиците за няма нищо!
  • 2
    3
    Stormrider
    Любе,стига си гонила кариера. Време ти е да се спреш. Деца да раждаш. Семейство. Нищо друго няма значение.
  • 2
    2
    Е, ми така ...
    И там са я разбрали какви цигански репортажи прави! Тука като плюеше всички българи и къташе циганите от Катуница, за да се скрие от линчуването само се покри за малко време, и се отърва с едно триене на фейса й. Обаче в зоната на военните действия не си поплюват, когато ги оплюеш - там си получаваш куршума одма, след като първо те опънат у всички дупки! Била искала тя да прави "независим" репортаж тъпата мисирка!?
  • 12
    1
    mmmda
    Много плахичко я казваш истината, Миролюбке, когато трябва да я повтаряш и подкрепяш с факти, поне по 10 пъти на ден, ако си истински журналист и репортер, разбира се !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари