Мира Баджева: Такова политическо бездарие не съм виждала досега

0
Има властови кръгове, които са задали такава посока на поведение
Има властови кръгове, които са задали такава посока на поведение

Има властови кръгове, които са задали такава посока на поведение

Икономистите Кузман Илиев, Евгений Кънев и журналистите Асен Генов и Мира Баджева коментираха в студиото на NOVA ще се разберат ли партиите кой да оглави 48-ото Народно събрание.

„32 години наблюдавам българския парламент. Такова политическо бездарие не съм виждала досега. Те излъчват безпомощност. Разговор няма, всички са се барикадирали”, каза Баджева. 

„В края на 1990 година видяхме нещо подобно. На практика мнозинство имаше БСП и бяха блокирали парламента, защото не знаеха какво да правят с властта. Хората бяха на улицата, искаха властта да се свали. Имаше стачки, падна Петър Младенов, след това Луканов. Накрая седнаха на една маса и направиха правителство с неутрален министър-председател. Според мен и сега това е единственото решение”, каза Кънев.

„Малко подценяваме народните представители. Много сме наивни, ако си мислим, че те не осъзнават, че се държат водевилно. Те не са глупави хора, осъзнават кризите, но го правят въпреки всичко. Според мен това е целенасочено. Целта е, че има властови кръгове, които са задали такава посока на поведение”, обясни Илиев.

„Този парламент е много интересна комбинация от хора с опит в политиката и едни абсолютни аматьори”, твърди Генов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари