Министрите на отбраната на ЕС обсъждат въоръжаването на Украйна

0
Критичният недостиг на боеприпаси в Украйна ще бъде водеща тема на срещата в Стокхолм
Критичният недостиг на боеприпаси в Украйна ще бъде водеща тема на срещата в Стокхолм

Критичният недостиг на боеприпаси в Украйна ще бъде водеща тема на срещата в Стокхолм

Министрите на отбраната на ЕС ще проведат днес среща, за да обсъдят план за доставка на боеприпаси за Украйна на стойност един милиард евро, тъй като съюзниците на Киев са подложени на все по-голям натиск да увеличат доставките за военните действията, предаде БГНЕС.

Критичният недостиг на боеприпаси в Украйна ще бъде водеща тема на срещата в Стокхолм, където европейските лидери ще се опитат да попълнят запасите от хиляди 155-милиметрови гаубични снаряди, които силите на Киев изстрелват всеки ден в борбата си срещу продължаващата руска офанзива.

Сраженията бушуват около източния украински град Бахмут, а президентът Володимир Зеленски предупреди, че ако градът падне, Москва ще получи "открит път" за настъпление по-навътре в страната.

"Разбираме, че след Бахмут те могат да продължат напред. Те могат да отидат в Краматорск, могат да отидат в Славянск, след Бахмут за руснаците ще се отвори път към други градове в Украйна, в посока Донецк", каза Зеленски в интервю за Си Ен Ен, което ще бъде излъчено днес в САЩ.

По време на посещението си в Канада във вторник председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подчерта решимостта на Европа да отблъсне руската агресия.

"Никога няма да приемем една военна сила с фантазии за империя да прекарва танковете си през международна граница", заяви Фон дер Лайен в обръщение към канадския парламент.

Но доклад, публикуван във вторник във в. "Ню Йорк Таймс", в който се твърди, че американски служители са се запознали с нова разузнавателна информация, според която "проукраинска група" стои зад миналогодишния саботаж на газопроводите "Северен поток", може да повдигне трудни въпроси сред съюзниците.

Високопоставеният украински служител Михайло Подоляк отхвърли доклада, като заяви, че страната "няма нищо общо с инцидентите в Балтийско море".

По публикацията работи: Олга Карова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До 1 -ВИ И 2- РИ
    ЗНАЧИ МЕДИИТЕ И ТЕХНИТЕ ИНСТРУМЕНТИ В БЪЛГАРИЯ СА ЛИЦЕМЕРНИ,КОВАРНИ И МАНИПУЛАТИВНИ.ПРИСЪСТВА ГОЛЯМА ДЕМАГОГИЯ.СЯКАШ СА СЕ НАГОВОРИЛИ.УЖАС.ДОКАЗАХА СЕ НЕ ЕДИН ПЪТ.ПП ОСТОЯННО ВЪРТЯТ ЗАДНИКА КАТО ФУРНАДЖИИСКА ЛОПАТА. СЕГА СА СЕ ОБЪРНАЛИ КЪМ ЕВРОАТЛАНТИЗМА И ТИХООКЕАНСКИЯТ ДЖЕНДЪРИЗЪМ. АКО ЗАПАРИ НА ЗАДНИКА,АЙДЕ ОБРАТНОТО....И ТАКА. ВЕСТНИКАРИ....ГЛАШАТАИ....ВИКАТ КАКТО НАРЕДИ КМЕТА И ОКОЛИЙСКИЯТ...ЩОМ СА РАЗПЪНАЛИ МА КРЪСТ ПЕТКО КИРЯКОВ ......
  • 9
    2
    Sтанкa
    В Япония изгориха живи с ядрени бомби хиляди деца. Да си чул някой да ги нарече военни престъпници? В Украйна руснаците ги наричат окупатори, в Палестина израелците ги наричат заселници. Толкова за медиите и западното лицемерие
  • 8
    1
    Stanko
    Нещата отиват към провал за евроегоизма, краварството и нацистката идея за завладяване на рускоезичното население на усрайна...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари