Министерство на туризма даде 70 хиляди лева за редизайн на туристическия си портал

0
От седмици не стихват критиките срещу Министерството на туризма
От седмици не стихват критиките срещу Министерството на туризма

От седмици не стихват критиките срещу Министерството на туризма заради обновения туристически портал на България.

След като през 2011 година бе представена версията на https://bulgariatravel.org/ – проект, изпълнен по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013, когато все още Министерство на туризма не съществуваше като самостоятелно ведомство (то бе създадено като такова през 2014 г.), през тази година сайтът бе обновен, предаде репортер на БГНЕС.

Именно новата версия предизвика и недоволството на част от бранша.

Новата версия е изградена върху WordPress – безплатен софтуер за управление на съдържанието, а темплейтът, по който е построен сайта е Kava и струва 24 долара“, написа Радомир Русев в блога на „Travel Academy”.

Та .. имаме си нов портал – елементарен WordPress с купена готова тема и променен дизайн. Честито!”, разкритикува още мъжът, който от години работи в сферата на туризма.

По данни на Министерството на туризма, получени след отправено официално запитване от БГНЕС, изготвянето на първоначалната версия е възлизало на 1 464 464,00 лв. без ДДС, а настоящият редизайн – 69 840 лв. без ДДС.

Освен направения редизайн при обновяването на актуалния в момента сайт са включени и редица други дейности като: необходими настройки и програмиране, наливане на цялата информация, създаване на адаптивен/флуиден дизайн, който да позволява лесна навигация и на мобилни устройства и таблети, интеграции с други медии и мрежи, cms – система за управление на съдържанието и други системи и др. Използвани са различни програмни езици, като са разработени и специални модули и системи“, посочват още в отговора си от ведомството.

В становището си от министерството са категорични – в разработването на сайта не е използван шаблон (темплейт). „Дизайнът е оригинален, авторски, съобразно бранда – лого, цветове, форми и шрифтове. Функционалността също не е на база темплейт, а е изградена на база поставени изисквания и информационна основа съществуващия до момента уебсайт“, посочват още от ведомството.

Към настоящия момент сайтът е достъпен на 4 езика – български, английски, немски и руски език. От министерството посочиха още, че според потребностите и постъпилите заявки, за поддръжка на сайта ще са ангажирани между 1 и 5-ма души. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари