Министерство на културата ще допълва списъка за раздаване на премии за творци

0
От НДК предлагат творчески дейци, свързани със Златния Орфей да допълнят списъка на МК за парични премии
От НДК предлагат творчески дейци, свързани със Златния Орфей да допълнят списъка на МК за парични премии Снимка: БГНЕС

Предложението е постъпило от Националния дворец на културата

В Министерството на културата днес бе подадено официално второ предложение от Националния дворец на културата за разширяване на списъка с предложените за награждаване творци по Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията, съобщиха от културното ведомство.

В писмото от НДК се изказва благодарност към комисията за това, че вече са разгледани първите им предложения и уточняват, че водени от желанието никой, свързан с фестивала „Златният Орфей“ и с приноса и участието в изграждането на основите на съвременната българска музика, да не бъде забравен, предлагат за разглеждане още няколко имена от голямата палитра на достойните творци.

Към писмото е приложен списък с предложени за награждаване лица, като се допълва още, че събирането на достоверна информация, разпръсната през годините в различни източници, е не лека задача.

Позволяваме си да изразим още веднъж убеждението, че показването на почит, уважение и признателност към хората, грижили се за духовните устои на нацията, е акт на признателност и начин за съхраняване на традициите и подадена ръка към следващите поколения талантливи български изпълнители и творци“, се казва още в писмото от НДК.

Предложението ще бъде разгледано от експертната комисия още на следващото ѝ заседание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари