Министерският съвет се събира на заседание

0
Ще стигнат ли до консенсус министрите?
Ще стигнат ли до консенсус министрите? Видео: БНТ

Ще стигнат ли до консенсус министрите?

Министерският съвет провежда заседание днес, предава БНТ.

"До края на това правителство остава около седмица, МС ще заседава два пъти в понеделник и в сряда. Ще разгледаме 20 точки в реда на МС днес. Сега ще изброя някои от тях:

  • Ще одобрим близо 32 млн. лева от централния бюджет за 76-те модернизирани пътнически вагона от "Дойче бан" за БДЖ. След години чакане държавата ще осигури по-комфортно, по-безопасно пътуване с предвидим график, без закъснение.
  • Ще одобрим и 72 млн. лева допълнителни средства по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и за общините. За увеличаване на заплати в администрацията във ведомствата, за персонала в общинската администрация и за дейности на музеите, библиотеките, галериите и читалищата. Това е само първата част от увеличението на заплатите, което обещахме от бюджета за тази година.
  • Ще вземем решение за отпускане на 15 млн. лв. от бюджета на Министерството на здравеопазването за скрининг на заболявания, свързани с детското здраве и за репродуктивно здраве на жените.
  • Ще приемем ред за въвеждане на синя карта за разрешителни за пребиваване и работа на чужденците в България и ще намали административната тежест на всички участници", каза премиерът в оставка акад. Николай Денков.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари