Министерски съвет: Индустриален парк (ЛВЗ) - Русе е със стратегическо значение

4
Правителството одобри списък на ключови индустриални паркове със стратегическо значение за България
Правителството одобри списък на ключови индустриални паркове със стратегическо значение за България Снимка: Dreamstime

Правителството одобри списък на ключови индустриални паркове със стратегическо значение за България

Правителството одобри предложения от Министерството на икономиката и индустрията и Министерството на регионалното развитие и благоустройството Списък на ключови индустриални паркове със стратегическо значение за балансираното териториално развитие на страната, съобщиха от МС.

Съвременната индустриалната политика има за цел да хармонизира и насочи хоризонталните политики и междусекторни подходи, които променят бизнес средата, насърчават предприятията да използват енергийно ефективни и екологосъобразни технологии и иновации. Един от ключовите елементи за развитие на предприемаческата и бизнес среда е териториалното планиране. Обособяването на територии с цел привличане и реализация на индустриални инвестиционни намерения е предмет на приетия през 2021 г. Закон за индустриалните паркове (ЗИП). В изпълнение на него е изготвен анализ за определяне на ключови индустриални паркове със стратегическо значение за балансираното териториално развитие на България въз основа, на който е предложен Списък на ключови индустриални паркове със стратегическо значение за балансираното териториално развитие на страната.

Списъкът съдържа седем от регистрираните 12 индустриални парка, като два от тях са в Северозападния регион за планиране и по един във всеки от останалите региони за планиране. Индустриален парк София-Божурище, Индустриален парк-Бургас, Индустриален парк Плевен - Телиш, Индустриален парк Видин, Индустриален парк ЛВЗ (Русе), Индустриален парк Шумен, Индустриален парк Карлово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    123
    До3.Като закрият мариците заради замърсяване на околната среда ще цъфтиш и ще вържеш.
  • 3
    4
    Дърт Манаф
    Евлоги пий си хапчетата и се скрий в дупката от която си изпълзял/Стара Гъзора/!
  • -9
    3
    Евлоги
    Ще подавам петиция да бъде закрит “град” Русе - няма смисъл да се харчи ресурс да се поддържа улична мрежа, осветление, празно търкалящи се автобуси и полупразни производствени халета за 40-те хиляди останали жители на Русе. Нека те заповядат в Стара Загора, а Русе може да го сринем със земята и да засадим нова гора! Русе е един труп на системи, да се свършва мъчението
  • 12
    2
    Ангел
    Не знам претприятия като ЛВЗ, Кораборемонтния завод как се допусна да не се преустроят и нагодят спрамо нуждите на пазара , икономиката и да продължат да работят! Сотици примери има в това отношение на успешно развиващи се компании! Тук просто сякаш има план да се самозатрием!
  • 13
    1
    сащ са сатанисти
    Летище София е със стратегическо значение, но го дадохте на концесия на друга държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари