„Министърът женкар“ е последното представление за годината в театъра

1

Спектакълът „Министърът женкар“ е последното представление за годината в театъра.

Любителите на качествена комедия ще могат да се посмеят от сърце с един от най-обичаните български актьори.

На 19 декември Христо Гърбов ще влезе в ролята на министър Кочев, за когото министерският пост ще се окаже неспирна върволица от приятели, роднини, близки и познати. Естествено е всички те да използват благоприятния момент, за да  се уредят по-богато и по-добре. Но в комедията на Ст. Л. Костов идва спасение: при министър Кочев се явява прелестното създание, наричано Малинка. Министерският пост изведнъж придобива други измерения в тази смесица от любовна авантюра, стремеж към власт, кариеризъм и жажда за пари. Така Ст. Л. Костов ни доказва, че в този живот има и непреходни неща като любов, уют, семейно огнище, обич – явления, които са много по-човешки и искрени от „топлината” на министерското кресло.

Театралният сезон ще продължи на 13 януари, когато ще се състои една от най-грандиозните премиери за последните години в Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе. Изключително талантливият режисьор Петър Денчев, който наскоро представи в Русе новата си книга „Малкият бог на земетръса“, а почитателите на качествен театър помнят с постановката на „Медея“ е режисьор на новата русенска продукция „Хоро“. Сценичната адаптация по разтърсващият роман на Антон Страшимиров е също негова. „Хоро“ на Антон Страшимиров ни връща към един жесток сюжет - една сватба се оказва ритуал с обърнат знак. Смъртта заменя празника, прелива в грозни кражби и изстъпления на фона на насилието от Септемврийските бунтове от 1923 година. Днес, изправени пред тези морални и нравствени деформации, описани от Страшимиров си задаваме въпросите има ли невинни, има ли начин този апокалипсис да бъде избегнат, но отговорите ще бъдат оставени за зрителите.

В спектакъла участват Александър Узунов, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Иван Самоковлиев, Йовко Кънев, Красимир Ненков, Кристиана Ценкова, Кадри Хабил, Косьо Станев, Крум Берков, Любомир Кънев, Мариана Крумова, Надя Банчева, Тони Тончева, Ясена Господинова. Сценографията и костюмите са дело на Петър Митев, хореограф на грандиозния спектакъл е Богдан Донев, а музиката е композирана от Пламен Мирчев – Мирона. Зашеметяващият графичен дизайн на плаката е дело на русенското Omi Studio.

Билетите за премиерата са вече в продажба на касата на театъра, както и онлайн през официалния сайт на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Русе – www.rusetheatre.com където може да следите и месечната програма на спектаклите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари