Министърът на земеделието откри ловния сезон

0
Наслука и стопанисвайте отговорно българските гори, каза той
Наслука и стопанисвайте отговорно българските гори, каза той

Наслука и стопанисвайте отговорно българските гори, каза той

С тези думи министърът на земеделието Явор Гечев се обърна към ловците по повод откриването на ловния сезон 2022/2023 г., предадоха от Министерство на земеделието.

Призовавам всички Вас да пазите както себе си, така и останалите участници в лова”, казва още в своето обръщение към българските ловци Явор Гечев. Той отбелязва, че страната ни води целенасочена политика в областта на ловното стопанство за опазване на дивечовите популации, която се изпълнява заедно с ловните сдружения. „Вярвам, че с професионализъм и любов към българската природа, отстоявайки ловните принципи, етика и морал, ще продължим да работим в защита на нашите гори и популацията в тях“, допълва още министърът.

По традиция ловът в България стартира във втората събота на месец август, като тази година той започва на 13 август 2022 г. За трета поредна година, за разлика от другите европейски държави, българските ловци, благодарение на усилията на държавата, ще могат да ловуват гургулица, като дневната норма за отстрел е до 8 бр. По искане на Европейската комисия от тази година започна и провеждането на мониторинг на вида.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари