Министърът на МВР: Сервитьорите получават с 50% повече

0
Кандидати за полицаи са как да кажа – некачествени
Кандидати за полицаи са как да кажа – некачествени Снимка: БГНЕС

„Честно казано, кандидатите, които се явяват на конкурси за работа в МВР са как да кажа – некачествени. Те не успяват да се справят с изискванията и да покрият нормативите, за да издържат изпитите и да започнат работа във вътрешното ведомство.“

Това призна министърът на МВР Валентин Радев на нарочна пресконференция в столицата днес. И призна: „Аз си гледам моето дете (МВР – бел. ред.), но съм и член на правителството, знам какво е положението“, намеквайки, че увеличение на заплатите трудно ще има, предаде RNS.

Така първият във вътрешното министерство призна тезата, че заради ниската заплата кандидатите нямат елементарен потенциал за служители в МВР, който впрочем далеч не е свръхвисок.

Припомняме, че стартовата заплата на полицаите, заедно с цялата тежест на отговорностите да си служител в МВР е 662 лв., докато стартовата заплата на сервитьор, например е 1000 лв. В част от случаите – при сезонната заетост, сервитьорите получават от работодателите си квартира и храна.

На 11 юли след поредната заплаха със стачка от синдикатите Радев заяви: „Дайте ми поне един довод за увеличение на заплатата в МВР и аз ще го направя!“.

Е, дадохме му – 40% по-висока е заплатата на начинаещ сервитьор. Добавихме още 3 и попитахме:

докога МВР ще е социална служба за хрантутене на чиновници, чантаджии, заплатаджии, братовчеди, сестри и любовници и основна среда за корупция в държавата?

Днес питаме, след изричното разпореждане на премиера Бойко Борисов: Какво точно и конкретно предприема по реформирането на МВР министърът, за да има качествени служители, с достойни заплати и реален продукт сигурност в държавата.

Източник: RNS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари