Министър Събев: Няма да правим държавен телеком

0
Той подчерта, че развитието на 5G мрежата в България не е отпаднало от Плана за възстановяване и устойчивост
Той подчерта, че развитието на 5G мрежата в България не е отпаднало от Плана за възстановяване и устойчивост Снимка: БГНЕС / Архив

"Няма да правим държавен телеком, никога не е имало такава идея"

Това заяви пред журналисти в Народното събрание министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев, съобщи БТА. Той подчерта, че развитието на 5G мрежата в България не е отпаднало от Плана за възстановяване и устойчивост, за чиято актуализация страната ни вече получи зелена светлина от Европейската комисия.

В частта цифрова инфраструктура в анонсирания от правителството план се предвижда повишаване на киберсигурността на администрацията във всички 265 общини, изграждане на интернет мрежи с висок капацитет в малки населени места за 350 хил. души, както и изграждане на свръхскоростен интернет в 24 висши учебни заведения.

Министър Николай Събев взе участие в заседанието на ресорната парламентарна комисия, където отговаряше на депутатски въпроси по актуални теми в сферата на транспорта. Той подчерта, че актуализираният План за възстановяване и устойчивост поставя като приоритет железопътния транспорт чрез нови проекти за влаков състав, дигитализация в сектора и рехабилитация на жп линии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    до 1
    А държавни бензиностанции искаш ли? Държавни магазини за хранителни стоки, ТКЗС-та? Социализъм?! :)
  • 4
    1
    Истината
    А защо не! Сега плащаме на три частни, може би чужди, компании. Защо да не плащаме на български държавен телеком и парите да отиват в държавата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари