Минималната работна заплата в Гърция скача над 800 евро

1
Минималната работна заплата в южната ни съседка ще се увеличи от 1 ви април 2024 година
Минималната работна заплата в южната ни съседка ще се увеличи от 1 ви април 2024 година

Минималната работна заплата в южната ни съседка ще се увеличи от 1 ви април 2024 година

Според министъра на труда Домна Михайлиду минималната заплата ще „има числото 8 отпред“, в продължение на изявленията на премиера Кириакос Мицотакис преди няколко дни, който каза, че тя ще бъде над 800 евро.

Съгласно предложенията новата минимална заплата се очаква да варира от 820 до 830 евро и според изчисленията на правителството ще са необходими четири годишни последователни увеличения от 40-45 евро до 2027 г., като се започне от 2024 г., съгласно ангажимента на правителството, който предвижда формиране на минимум от 780 евро на 950 евро в края на четирите години и средна заплата до 1500 евро, от 1176,5 евро, която е днес.

"Новото увеличение на минималната работна заплата ще задоволи работниците, защото отчита не само инфлацията, но и параметрите на гръцката икономика, като темп на растеж, конкурентоспособност, очакваното увеличение на производителността, заетостта и т.н.“, допълни министъра на труда Домна Михайлиду.

Последното увеличение на минималната работна заплата бе на 1 април 2023 г., от 9,4%, до 780 евро бруто за работниците с ниска заплата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Тодор Колев
    Как ще ги стигнем хамериканците, кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари