Милионерите в КТБ най-вероятно ще загубят парите си

0
Милионерите в КТБ най-вероятно ще загубят парите си

Милионерите, трупали огромни депозити в Корпоративна търговска банка, най-вероятно ще загубят парите си. Ще бъдат спасени единствено влоговете до 100 000 евро, както е по закон. Това стана ясно след продължилите повече от четири часа консултации при президента Росен Плевнелиев на „Дондуков" 2.

Държавните мъже така и не се обединиха около общо решение какви суми да бъдат изплатени на спестителите в източената банка. Премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов са обещали да бъде актуализиран държавният бюджет, както и този на здравната каса, съобщи на излизане от президентството лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който настояваше за това. Дефицитът в бюджета ще бъде поне 3% може и повече, обясни той. На срещата при Плевнелиев пристигнаха парламентарният шеф Михаил Миков, премиерът Пламен Орешарски, вицето Зинаида Златанова и финансовият министър Петър Чобанов.

В разговорите за парите на вложителите участваха и банкер №1 Иван Искров, както и главният прокурор Сотир Цацаров. Парламентарните сили изпратиха свои хора, само от „Атака" не изпратиха свой представител.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари