Милионер раздаде всичките си пари на бедните

0

Маци Думато е милионер, който е раздал цялото си състояние за благотворителност, съобщи „Мирър“, цитиран от Факри.бг.

38-годишният бизнесмен променил живота си след тежка катастрофа с Ferrari. След инцидента той се отказва от луксозния начин на живот. Сега Думато се е отдал на благотворителност. Бизнесменът предпочита да живее в каравана, от колкото да кара луксозни коли. Той споделя, че срещата с жена му е била повратен момент.

Тогава имах бизнес в Дубай и си мислех, че съм постигнал всичко. Тогава се случи онази катастрофа с пет коли. Тогава ме сложиха на един матрак и разбрах, че съм като всички останали. Година по-късно се запознах с жена си в един клуб в Бразилия. Тя говореше, че е активист на ООН и участва в мисии в бедни държави. Милена говореше невероятно. Запознах се с нея и малко по-късно заминахме заедно. Тя работеше в едно село в Доминикана. След като си тръгнахме, всички плачеха за нея. Бях поразен. Тогава разбрах, че благотворителността не е пари. Тя е времето, което можеш да отделиш.

Тогава тя се разболя от рак на гърдата. Похарчих $ 700 000, за да се излекува. Тогава реших да построя център за лечение. Сделката е, че 50% от пациентите се лекуват безплатно. Имам фирма за кафе в Панама. Всички приходи от нея отиват в този център и в център за прием на бездомни хора. Аз смятам, че здравеопазването трябва да е безплатно за всички, особено, ако си плащаш осигуровките. Раздадох всички си пари, но въобще не съжалявам. Това само ме радва“, заяви Маци.

Източник: Факти.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари