Милена Фучеджиева за личните лекари в България и САЩ

0
"Истината за здравеопазването не е в Америка със сигурност, не е и тук. Вярвам на българските лекари повече отколкото на американските. Но за по-скъпи и сложни лечения там имат екипировка каквато тук няма почти никъде", пише българката
"Истината за здравеопазването не е в Америка със сигурност, не е и тук. Вярвам на българските лекари повече отколкото на американските. Но за по-скъпи и сложни лечения там имат екипировка каквато тук няма почти никъде", пише българката Снимка: Фейсбук

Българската писателка Милена Фучеджиева, която дълги години живее в САЩ, написа интересен пост,  в който сравнява работата на личните лекари в България и щатите:

"Д-р Петров от 22 поликлиника е един чудесен лекар и човек. Днес му се обадих да ни запише за ваксинация. Не че има ваксини, но когато дойдат да сме в списъка.

Д-р Петров е истински лекар, а не лекар-менте, защото не е имало случай да не вдигне телефона, а ако не вдигне, да не се обади обратно. Той ни преведе през Ковид-19 със съвети и инструкции отдалече, които спазихме и го минахме относително леко.

Д-р Петров работи в миниатюрно кабинетче, затрупано с папки, в поликлиника, която кой знае откога не е ремонтирана, с олющени стени, излъчваща потресаваща бедност в центъра на София.

Д-р Петров е тих, скромен човек, който ПОМАГА. Има и такива.

P.S.: И да добавя. в продължение на 18 години лекарите ми са били в Бевърли Хилс. Познайте дали е възможно по всяко време да се обадиш на някого и той никога да не ти откаже съвет по телефона. Познайте дали прекарват с теб повече от 15 минути когато имаш оплакване и дали не ти предписват на секундата антибиотици. Познайте колко от тези лекари са истински лекари, а не тотални търговци, напълно забравили смисъла на професията си в лъскавите си кабинети, болници и имения в Бевърли Хилс.

Истината е някъде по средата. Истината за здравеопазването не е в Америка със сигурност, не е и тук. Вярвам на българските лекари повече отколкото на американските. Но за по-скъпи и сложни лечения там имат екипировка каквато тук няма почти никъде."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари