Милена Фучеджиева за КОВИД мерките в САЩ и у нас

0
"В Южна Калифорния няма нито едно свободно легло в реанимациите. Лекарите казват, че това е само началото.  Да се отворят кръчмите на 31 декември в България е безумно - може би не съм разбрала, но прочетох, че съществува подобна възможност", пише Фучеджиева
"В Южна Калифорния няма нито едно свободно легло в реанимациите. Лекарите казват, че това е само началото. Да се отворят кръчмите на 31 декември в България е безумно - може би не съм разбрала, но прочетох, че съществува подобна възможност", пише Фучеджиева Снимка: Фейсбук

Известната писателка Милена Фучеджиева, която години живееше в САЩ, описа своите наблюдения за КОВИД мерките в САЩ и България. Ето постът и във фейсбук:

"В Южна Калифорния няма нито едно свободно легло в реанимациите. Лекарите казват, че това е само началото.

Да се отворят кръчмите на 31 декември в България е безумно - може би не съм разбрала, но прочетох, че съществува подобна възможност. Дано да не е вярно. Заради лекарите дано.

Познавам твърде много хора с починали близки.

Тук също има безумия. Моловете работят. Не са пълни, но не са и празни. Музеите са отворени също, което е по-скоро окей, защото човек предполага, че няма да има много хора, но на изложбата Мексикански модернизъм имаше доста. Вероятно защото отидохме в събота. Трябваше да се полага съзнателно усилие за да се спазва дистанцията. Ресторантите работят само с храна за вкъщи.

Аз си позволявам смелостта да се разхождам натам-насам, защото имам антитела, но въпреки това пазя дистанция, не свалям маската, мия ръце. Спазвам протокола. Ще следя нивото на антителата ми ежемесечно, за да видя как се движи имунитетът. Тестът е 20 лв.. За съжаление не мога да дам кръв за плазма, защото не си направих PCR. Изглежда, че прекаралите ковид не е необходимо да се ваксинират най-малко 6 месеца след боледуването. Вчера четох, че Тръмп не се ваксинира заради това, че го е изкарал наскоро, и че се чака да минат 6 месеца от боледуването му.

Един голям плюс на маските е, че никой не вижда когато си говориш сам. Това е толкова приятно."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари