Милен Велчев: Важно е за какво ще се използват парите от Плана за възстановяване

0
Симеон Дянков добави, че друг план не е възможно да се направи за 10 дни
Симеон Дянков добави, че друг план не е възможно да се направи за 10 дни Видео: bTV

Не е важно просто да компенсираме бизнеса за загубите от пандемията

Важно как ще построим българската икономика оттук нататък, каза бившият финансов министър

"По-важното не е дали ще стигнат парите, те ще стигнат и до населението, и до бизнеса под една или друга форма, след като ни бъдат дадени. По-важното е за какво ще се използват тези пари и дали това ще доведе до дългосрочна конкурентоспособност на българската икономика. Не е важно просто да компенсираме бизнеса за загубите от пандемията, а е важно как ще построим българската икономика оттук нататък, за да растем по-бързо и да настигаме по-бързо нивото на ЕС". Това каза в следизборното студио на bTV бившият финансов министър Милен Велчев.

Крайният срок на този проект за план е 30 април, но това не е твърд срок, който не може да бъде просрочен, защото в условията на следизборна обстановка у нас можем да очакваме известна толерантност. Бих препоръчал и на правителството, и на Народното събрание да оторизира правителството да внесе последния вариант на плана колкото може по-скоро, преди крайния срок, защото след това ще имаме възможност да го редактираме и променяме”, допълни Велчев.

Според Симеон Дянков друг план не е възможно да се направи за 10 дни. По думите му, този план е сравнително неадекватен.

Мисля, че ключово е какво ще бъде мнозинството в действащото Народно събрание, което ще може да излъчи стабилно правителство. Дали ще бъде това Народно събрание, или следващото Народно събрание след предсрочни избори, по-важното е да е работещо правителство и да гледа напред, да е готово да направи необходимите реформи, за да е конкурентоспособен българският бизнес”, каза още Милен Велчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари