Милен Велчев: Дълговете ще продължат да се увеличават, когато имаме бюджетен дефицит

0
Велчев: Това ще го плащаме всички ние и по-точно младите хора
Велчев: Това ще го плащаме всички ние и по-точно младите хора

Велчев: Това ще го плащаме всички ние и по-точно младите хора 

„Дълговете ще продължат да се увеличават всяка година, когато имаме бюджетен дефицит. Дефицит от 4% тази година и още 6% през следваща година - това са 10 процентни пункта увеличение на съотношение между дълг и БВП само за 2 години. Това ще го плащаме всички ние и по-точно младите хора“, каза бившият финансов министър Милен Велчев в предаването „Лице в лице“ по bTV

Според Велчев, ако се наложи България може да оцелее и със стария бюджет.

„Най-добрият вариант е да има нова управляваща коалиция и тя да приеме нов бюджет за годината, като го адаптира спрямо политиките, които иска да следва. Една от политиките, които бих препоръчал е благоразумен фискален баланс“, каза той.

По думите му предстои основните страни от Еврозоната да преживеят рецесия и недостиг на финансови средства. Затова е важно България да приеме еврото и да стане неин член.

„Решението трябва да бъде взето до средата на другата година, за да може да се изпълни до края ѝ. След това ще е късно“, смята бившият финансов министър.

Според него високите лихви са плод на колебливостта на българските политици по отношение на Еврозоната и на желанието да се харчи все повече и повече, и да не се спазва фискална дисциплина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари