Милен Матеев: Хората ни натискат за смяна на кадрите на ГЕРБ

0
При управлението на кабинета „Петков“ бяха получени страшно много сигнали да бъдат сменени хора, които са се самозабравили през последните 12 години и се държат като местни феодали, обясни кандидатът за правосъден министър в кабинета „Денков“
При управлението на кабинета „Петков“ бяха получени страшно много сигнали да бъдат сменени хора, които са се самозабравили през последните 12 години и се държат като местни феодали, обясни кандидатът за правосъден министър в кабинета „Денков“ Видео: Вестник "Сега"

При управлението на кабинета „Петков“ бяха получени страшно много сигнали да бъдат сменени хора, които са се самозабравили през последните 12 години и се държат като местни феодали, обясни кандидатът за правосъден министър в кабинета „Денков“

Като „недопустимо вмешателство“ в процеса по сформиране на редовно правителство определи Милен Матеев от „Продължаваме промяната“ вчерашния призив на президента Румен Радев към кандидат-премиера на ПП-ДБ Никола Денков да се откаже от създаване на кабинет. Президентът саботира сформирането на правителство, смята Матеев, който е член на партийното ръководство на ПП и кандидат за правосъден министър в кабинета „Денков“. Той допълни: „С това изказване маските напълно паднаха. На президента много му е харесало да управлява страната през служебни правителства. Изцяло е променен моделът на парламентарната република по този начин.

Според Матеев няма такова нещо като коалиция с ГЕРБ - СДС. Според него ПП е готова да понесе всички негативи за това, че търси политическа подкрепа от формацията на Бойко Борисов. „Няма смисъл да имаме една дълговечна партия, която нищо не променя в страната и не извършва никаква реформа“, изтъкна той в предаването "Опозиция" на Вестник "Сега".

Кандидат-министърът повтори, че не са обсъждани други министри на ГЕРБ-СДС, освен Мария Габриел. Той твърди, че въртенето на премиерите е нетрадиционно решение, което излиза извън процедурата, предвидена в Конституцията, без да я нарушава.

По повод изнесения запис на заседанието на ПП, на което беше подкрепен кабинетът Денков-Габриел, политикът коментира, че е недопустимо да бъдат изнасяни подобни неща пред обществото, без съгласието на записваните. В същото време, той заяви, че не намира „абсолютно нищо укоримо“ в казаното по време на заседанието.

По повод репликите за планирана чистка на служители в администрацията Матеев каза, че при управлението на кабинета „Петков“ са били получени „страшно много сигнали да бъдат сменени хора, които са се самозабравили през последните 12 години и се държат като местни феодали“.

Той отрече и че има предварително съгласуване на бъдещи шефове на спецслужби с чужди посланици – по думите му, става въпрос за „съвсем нормален и законен процес“, при който предложените от ПП хора ще минават през проверка на съответните партньорски служби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Браво Ганя, БРАВО!
    Ами мафията успя да омаскари единствената опасна за "стабилността им" партия. Ганя си иска Боко тиквата, Доган, КОРнелка и разбира се силно лансирания от всички свински медии бъдещ премиер-президент-спасител Копейкин. За да смажат ППДБ се наложи да жертват Б.Б, ама задкулисието така или иначе вече го е употребило повече от достатъчно. Вече очаквам новите избори където копейката ще вземе поне 30% и ще състави правителство заедно с БСП. Междувременно "умнокрасивитета" изгуби единствения си лъч надежда в лицето на ППДБ. Ами аз като част от умнокрасивитета вече съвсем сериозно мисля да освободя държавата от няколкото хиляди лева месечно данъци, да продам имотите на европейска цена, да си изнеса бизнеса и семейството в европейска държава. Такава каквато България скоро няма да бъде, тъй като ганя мрази запада и ще излиза от ЕС и НАТО. Ганя обича едни други ценности, като да кара бясно 30 годишния си курник набичил Азис, да изпреварва на забранените участъци и да затрива цели фамилии в челни сблъсъци.
  • 2
    1
    слушай миленчо,
    когато направите в парламента обикновено мнозинство, можеш да говориш от имато на хората, сега с тези 7% говориш от името на една шепа кресльовци, които с крясъци скриват бройката си! в момента предпочитам да ме управляват първите 240 от телефонния указате пред двамата ох харвард и компания!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари