Милен Хальов издаде трета книга от поредицата "Кало Змея"

1

Българската митология оживява в "Кало Змея 3 - Герои от кал" на Милен Хальов.

Любимият герой на българските деца се завръща за решителна битка в дългоочакваната трета и финална част от поредицата на българския автор, съобщават издателите от "Сиела", цитирани от БТА.

В книгата едно необикновено дете трябва да намери сили да се помири със собственото си минало.

След вълнуващите приключения в Долната земя, Кало Змея най-после открива как да стигне до родното място на своя баща - Тилилей, мистичния змейски град в облаците. Но това не е борбеното момче, което скача по покривите на Румица и е готово да предизвика целия свят. След толкова битки, поражения и натрупани болки, то е на път да изгуби вярата си, а междувременно забравено зло се пробужда.

В плетеницата от легендарни места, митични създания и фолклорни предания Милен Хальов добавя трудните избори и житейски уроци, които малко по малко ни откъсват от детството и ни помагат да пораснем.

"Кало го обичам по ред причини - позволи ми да проникна в реалния свят с въображение, върна ме към детството, олицетвори един копнеж, който успя да се превърне в любов, събра ме с прекрасни хора, поведе ме към утеха и окриление. Покрай този фантастичен свят обикнах много истини", разказва младият автор. Той е роден в Русе, като дете е много болнав и голяма част от детството му минава в болнични стаи и в чакане пред лекарски кабинети.

Измислянето на истории и създаването на илюстрации към тях се оказват неговото спасение от скуката. Те го отвеждат и в Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" - Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта.

Разказването на истории с думи и образи продължава да го вълнува и се насочва към анимационната режисура в НАТФИЗ. Дипломният му филм "Трафик" участва на множество фестивали у нас и в чужбина.

Именно анимацията става повод за първите му срещи с ученици. Първо започва да преподава в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ "Иван Н. Денкоглу". Успоредно с двете учебни заведения завършва педагогика и се занимава с реклама.

През 2016 г. започва да преподава в частно училище. Страстта му да разказва истории се превръща в забавни видеа, с които преподава учебния материал. А с поредицата за момчето-змей и неговите приключения спечелва сърцата и на децата извън класната стая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук