Микробус се обърна в дере край Драгичево

0
7 души са в тежко състояние, един опериран по спешност
7 души са в тежко състояние, един опериран по спешност Видео: Нова телевизия

Седем души са в тежко състояние след като микробус се обърна в дере край Драгичево, пернишко.

Бусът е превозвал пътници от София към Перник, съобщи БНР.

Временно движението по път София - Перник е ограничено в участъка от с. Владая до кръстовище Драгичево. Сигнал за пътен инцидент е подаден малко след 18 часа. По първоначални данни микробус е самокастрофирал, пострадали са около седем души, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Закарани са в болнично заведение. На място има полиция, пожарна и Бърза помощ. Движението се регулира от Пътна полиция. Обходният маршрут е - с. Горно Драгичево - с. Драгичево - кръстовище Драгичево.

Трима от пострадалите в катастрофата край Драгичево са настанени в УМБАЛСМ „Пирогов“, съобщи говорителят на болницата Мария Пойразова, предаде Агенция „Фокус“.

Двама от пострадалите са докарани в противошоковата зала на болницата. „Състоянието им е тежко. Наложи се единият пострадал да бъде опериран по спешност. Другият остава в противошокова зала за допълнителни прегледи и подробни изследвания“, обясни Пойразова.

Третият пострадал, който е и най-младият от всички докарани в „Пирогов“. Той е в спешното на болницата. Оплакванията му са основно в областта на главата и крайниците“, добави тя.

Мария Пойразова уточни, че от „Пирогов“ имат готовност да поемат толкова пострадали, колкото е необходимо. „Независимо от това колко е тежко състоянието им“, каза още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари