Мика Зайкова: Ако тази война не спре, светът е обречен на глад

1
„43% от газта, която Европа употребява, идва от Русия. 19% от петрола също идват оттам", заяви експертът и предвиди между 25 и 30% инфлация у нас
„43% от газта, която Европа употребява, идва от Русия. 19% от петрола също идват оттам", заяви експертът и предвиди между 25 и 30% инфлация у нас Видео: NOVA

По думите й 30% от износа на пшеница идва от Русия и Украйна, около 19% от царевицата – също

„Ако тази война не спре, светът е обречен на глад”. За това алармира финансистът и бивш депутат от ИТН Мика Зайкова пред NOVA

По думите й 30% от износа на пшеница идва от Русия и Украйна, около 19% от царевицата – също. Оттам идват много метали – никел, желязо, както и енергийните ресурси.

„43% от газта, която Европа употребява, идва от Русия. 19% от петрола също идват оттам", заяви експертът и предвиди между 25 и 30% инфлация у нас.

Зайкова подчерта повишението при цените на продуктите на тръжните борси у нас.

„Според проучване на Евтопейската комисия, със средната заплата в Белгия можеш да купиш 63 кошници, пълни с 20-те основни хранителни продукта. Във Великобритания те са 69, а в България – само 17”, уточни финансистът.

Тя коментира лаконично арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

„Заради тримата арестанти от 17 март, и още няколко други, България е обявена за най-корумпираната държава”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари