Михаил Константинов: Акълът ужким ни е дошъл, а се държим като малоумни

0
За първи път имаме основание да искаме съд за тези безотговорни политици, каза проф. Константинов
За първи път имаме основание да искаме съд за тези безотговорни политици, каза проф. Константинов Снимка: БГНЕС

За първи път имаме основание да искаме съд за тези безотговорни политици, каза проф. Константинов

Пак не случихме на политици. Сегашните са на изключително ниско ниво, при това без изключение. Но това, което е решително в момента, е, че като погледнете света, виждате, че и той не е случил на политици. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" проф. Михаил Константинов.

"Акълът ужким ни е дошъл, а се държим като малоумни. При такова държане от страна на всички без изключение, тази човешка цивилизация нищо добро не я чака. Катафалката ремарке няма - хората, които забравят това нещо, твърде бързо се оказват от лошата страна“, смята той.

По думите му българските политици са абсолютно безотговорни: "В момента Конституционният съд има непопълнени места, те не са 12 души, а само 10, което е абсолютно недопустимо. Мисля, че сега за първи път имаме основание да искаме съд за тези безотговорни политици, те не изпълняват основните функции, за които са изпратени там. Как може да държите конституционни органи непопълнени? Това е престъпление срещу Републиката", обясни проф. Константинов.

Той изрази желание да бъде спряна моралната разруха, която в момента изяжда обществото: "Думата "единство“ звучи банално, но тя не е лишена от смисъл, и тя ненапразно е написана на нашето Народно събрание. Трябва просто да си върнем здравия разум. Ако продължаваме така, ние и светът, нищо добро не ни чака в най-близко време".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари