Михаил Камбарев: КПКОНПИ е ужасяващо нефункционираща структура

1
„От 2017 г. досега над 80% от производствата за конфликт на интереси са довели до нищо. Няма нито едно производство, за което КПКОНПИ да са се самосезирали за него", заяви Камбарев
„От 2017 г. досега над 80% от производствата за конфликт на интереси са довели до нищо. Няма нито едно производство, за което КПКОНПИ да са се самосезирали за него", заяви Камбарев Снимка: bTV, стоп кадър

Вчера депутатите изслушаха Сотир Цацаров, председател в оставка на антикорупционния орган

„КПКОНПИ е ужасяващо нефункционираща структура.“ Това каза шефът на антикорупционната парламентарна комисия и депутат от ПП Михал Камбарев пред bTV.

Вчера депутатите изслушаха Сотир Цацаров, председател в оставка на антикорупционния орган.

„От 2017 г. досега над 80% от производствата за конфликт на интереси са довели до нищо. Няма нито едно производство, за което КПКОНПИ да са се самосезирали за него Т.е. те очакват прокуратурата да изпрати нещо. Има нищожно малък брой, за които са се самосезирали за несъответствие в декларации, има много дела, които са просрочени. Няма производство срещу лице на висша държавна длъжност“, каза още Камбарев.

Според него на изслушването на Цацаров се е потвърдило мнението, че КПКОНПИ работи много неефективно.

"Накрая се оказва, че и КПКОНПИ, и г-н Цацаров се бият в гърдите, че са наложените запори върху имущество, които Цацаров казва, че са за 3 милиарда. От 2013 досега са наложени запори за 3 милиарда, от които отнето имущество обаче е за 37 милиона лв. Разликата е 100 пъти“, добави Камбарев.

За новия закон за КПКОНПИ, който се подготвя, той заяви, че част от промените включват разследващи функции на антикорупционния орган и още детайли, които засега не пожела да разкрие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    русенец
    Стар комунистически подход. Искаш ли да замажеш един проблем - правиш комисия за решаване на проблема.
  • 0
    1
    СЕВДАЛИН МИЛЧЕВ
    Абсолютно правилен извод и истина .Имам над 30 сигнали за КОРУПЦИЯ в Община Неделино и ми бяха препращани ,изпращани на някъде от тия умници с цел слогуване на вечният Барометър в Държавата ПП ДПС .Просто се извършват някакви заблодителни движения да вървят заплатите им добре и животът им .Правят някъв филм и цирк ,че много разбират а нищо не правят .Има дела за кражби в Спец съда с години ги бавят да мине давност защото си плащат с Държавните крадени пари от народа в Милиони .Тона ще го напиша до Брюксел и Г-жа Кьовеши !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари