Microsoft пуска независима SIM карта

2
Услугата ще елиминира обвързващите договори с конкретен оператор
Услугата ще елиминира обвързващите договори с конкретен оператор

Misrosoft планира производство и продажба на собствени SIM карти във формат, специално предназначен за използване от компютри и мобилни устройства, под управлението на операционната система Windows 10. Тя ще бъде независима от мобилни оператори, като потребителите сами ще могат да избират към коя мрежа да се свързват и какъв да бъде тарифният им план.

SIM картата ще работи в синхрон с приложението Cellular Data, което вече е готово и е в процес на тестване. Интерфейсът му е създаден на няколко eзика и с възможност за работа на всички версии на операционната система Windows.

С цел да осигури по-бърз и евтин интернет навсякъде, новата услуга ще е с възможност за работа с настолни компютри и също с Notebook, използващ SIM слот. До голяма степен това издава и амбициите на компанията да наложи новата услуга на световния пазар. 

При пътуване в чужбина, използването на универсалната SIM карта има за цел да спести на потребителя нуждата от закупуване на друга такава от локален оператор. По този начин услугата на практика ще елиминира и така обвързващите договори, съобщават от TechNews.bg. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари