Microsoft купи LinkedIn за 26 милиарда долара

1
Това е най-голямото сливане в историята на Microsoft
Това е най-голямото сливане в историята на Microsoft

Компанията Microsoft приключи сделката за покупка на социалната мрежа LinkedIn за $26,2 млрд.

Изпълнителният директор на LinkedIn сподели, че обединението на двете компании ще ускори връзката на професионалистите в света и ще ги направи по-продуктивни и успешни. Той добави, че акцентът остава върху развитието на социалната мрежа и нейното значение за потребителя.

Ръководителят на Microsoft Сатя Надела отбеляза от своя страна, че е много положително настроен за общото бъдеще на двете компании. Той подчерта, че основният приоритет, след закупуване на LinkedIn, е 'ускоряването на темповете на растеж' на социалната мрежа. "Аз съм оптимист за това, което можем да постигнем заедно", - каза Надела. Джеф Уайнър обеща да разкрие повече подробности за интеграция на Microsoft и LinkedIn Microsoft, при която потребителите ще могат да актуализират своите профили с текстов редактор Word.

Това е най-голямото сливане в историята на Microsoft и компанията очаква да разшири обхвата на услугите, предлагани за бизнес цели. По-специално в резултат на интеграцията със социалната мрежа може да бъде разширена функционалността на Office пакета специално за партньори по преговори и кореспонденция.

Нели Петрова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари