Международният ромски съвет ще отваря офис в Русе

0
Международният ромски съвет ще отваря офис в Русе
Снимка: Топ новини
През септември се очаква в Русе да бъде отворено официално представителство на Международния ромски съвет /IRU/. Това съобщи Тодор Николов, който ще представлява организацията в региона, пише "Топ новини".

"Бях на струване на една година от смъртта на Флорин Чоба, който бе предходния президент на IRU. В центъра на Сибиу се срещнахме отново с неговия син и наследник на поста Дорин Чоба. Там бе представена ретроспективна изложба, разказваща за живота на баща му, който утвърди IRU като организация със сериозен авторитет в целия свят. Имахме възможност отново да обсъдим политиката за интеграция на ромите. С нас бе и Никола Маринов, който се ползва с авторитет в нашето мешере. Синът ми Златко пък впечатли ръководството на IRU с познанията си по английски език и успехите си в бокса. Вече разполагам с всички документи, които ми дават право да представлявам IRU в България. Остава да ги преведем и всичко да е съобразено с българските институции. Смятам, че през септември ще можем да открием и офис на IRU в Русе", сподели Николов.

Той добави, че има уверението на Дорин Чоба, че ще присъства лично на откриването на офиса на IRU в Русе. Преди това президентът на организацията ще е в Испания, а след това, през октомври, двамата с русенеца ще бъдат гости на сходно събитие в Кишинев, Молдова.

С утвърждаването си в ръководните органи на Международния ромски съвет пък Тодор Николов ще се включи и в традиционните срещи в Брюксел за отчитане дейността на организацията.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари