Междуличностни търкания лишават 30 деца в Русе от тренировките им по кану-каяк

2
Треньорите и родителите разчитат на реакция от страна на институциите за разрешаване на спора
Треньорите и родителите разчитат на реакция от страна на институциите за разрешаване на спора Видео: Русе Медиа

Треньорите и родителите разчитат на реакция от страна на институциите за разрешаване на спора по предоставянето на спортната база в Лесопарка

30 деца, които тренират кану-каяк, са лишени от тренировки три седмици преди участието си в Държавния индивидуален шампионат. Председателят на клуба по кану-каяк „Георги Демирев“ Цвета Демирева днес е затворила за достъп гребната база на езерото в Николово, като е сменила патроните на вратите към базата и хангарите с лодки. Уведомила е двете дългогодишни треньорки Ева Пашева и Маринела Цонева,че от утре вече не са треньори към нейния клуб, съобщава в репортаж Русе Медиа.

Демирева не е дала никакви обяснения и мотиви за действията си, а изненадващата новина стана повод късно тази вечер родители и треньори да се съберат пред входа на Спортното училище в Русе. Ева Пашева, която работи в спорта от 42 години, разказа предисторията на влошените взаимоотношения с председателя на клуба. Те са започнали след кончината на предишния председател Георги Демирев, с когото заедно са създали клуба. Според Пашева е било морално начело да застане член на неговата фамилия и това е била дъщеря му. По думите на треньорката, вместо да развива клуба, Цвета Демирева прогонва изградени състезатели, включително и национала Мирослав Кирчев. Кулминацията е била днес, когато е дошла на базата и е заявила, че повече не иска да работи с двете треньорки и ги освобождава от утре.

Това не е фирма и тя не е едноличен търговец, това са съдби на децата. Редно ли е да затваря базата и лодките и да лишава 30 деца от тренировъчен процес, от труда и мечтите, които те могат да осъществят“, каза Ева Пашева.

Твърденията на Цвета Демирева, че базата може да е общинска, предоставена на клуба, но лодките и греблата са нейни, бяха опровергани от треньорката Маринела Цонева. Тя обясни, че голяма част от инвентара е по програми, по които двете с Ева Пашева са работили години наред, осигурени чрез спортното министерство и общината.

Националният състезател Мирослав Кирчев също присъства да подкрепи треньорките и родителите. Той обясни, че има подаден сигнал към прокуратурата за действията на Цвета Демирева още през февруари, тъй като има фалшифицирани документи от общо събрание на клуба. Самият той е бил освободен от клуба, след като е донесъл много радост и медали на България и Русе заедно с Ева Пашева.

Родителите, които се бяха събрали, бяха категорични, че не желаят други треньори. Те са поверили децата си на тези две специалистки, няма да ги пуснат на тренировка с други хора и смятат, че действията на Цвета Демирева са недопустими.

Треньорките и родителите разчитат на реакция от страна на институциите – прокуратура и особено община, тъй като базата в Лесопарка е общинска собственост и е предоставена за ползване на клуба и състезателите, а не в еднолично разпореждане на председателя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    !@#$
    Да се обърнат за помощ към Каритас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари