Междублоковото асфалтиране слага край на самоделните гаражи и бараки

5

Асфалтирането на малките улички и паркинги не бе правено от години

Междублоковото асфалтиране, извършвано от общината, решава едновременно три проблема на русенци, пише Русе Медиа. Както е известно, асфалтирането на малките улички и паркинги не бе правено от години и това се посреща с одобрение от хората.

Освен подобряване на инфраструктурата се случват още две неща. За да се асфалтира, трябва да се освободи теренът, включително и от старите и излезли от употреба лични автомобили. Всички превозни средства трябва да бъдат преместени от собствениците си и по този начин се скъсява процесът относно уведомяване, изчакване и принудително премества на старите возила. След асфалтирането новите разчертани места вече се ползват само от коли, които са в движение, а „гробниците“ най-после са премахнати.

Другият проблем, който се решава, е свързан с т.н. самоделни гаражни клетки. Те са основно от винкелна конструкция, чието скеле е облицовано с подръчни материали - балатуми, налични плоскости, ламарини и какво ли още не. Да се премахнат такива конструкции, някои от които не са и гаражи, а се използват като складове за вехтории, не е никак лесна задача. Такива своеобразни гаражи имаше например в района на кв. „Здравец- Изток“ между бл. „Чинар“ и бл. „Бреза“. Проверка на място показа, че след асфалтирането на паркинга пред бл. „Чинар“, наред с премахването на старите коли, са премахнати и тези конструкции.

Съществуват обаче и локации, на които все още има такива барачки и гаражчета, които не е ясно колко са законни, но със сигурност загрозяват района. Дали и там едно бъдещо асфалтиране ще разчисти камарата от стари автомобили и самоделни гаражно-складови клетки, предстои да видим.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Daaa
    Не бързайте да се радвате,ще асфалтират и ще го направят платен паркинг,никога община , държава или нещо друго ще направи нещо в твоя полза безвъзмездно
  • 7
    3
    Аз
    Грозно и нагло е да си поставиш такъв колибарник (гараж) до блока и всички живущи да ти гледат селенията... трябва да се наложат глоби на собствениците на тези постройки !
  • 7
    2
    Архитекта
    Това асфалтиране на междублоковите пространства и уличките между блоковете е много добре . По добре късно отколкото никога. Дано се запази по дълго време. Но от това което виждам, е направено качествено.
  • 16
    1
    джони
    Класическа българска селяния, но както винаги, не е луд който го прави.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари