Методи Андреев: Който и да е премиер, ще козирува на Борисов

2
Борисов играе на оцеляване, ще се покаже като спасител, ще къса ризи, каза Методи Андреев
Борисов играе на оцеляване, ще се покаже като спасител, ще къса ризи, каза Методи Андреев Снимка: БГНЕС / архив

Борисов играе на оцеляване, ще се покаже като спасител, ще къса ризи, каза Методи Андреев

Най-вероятният сценарий е отново да се отиде на предсрочни избори, от което ще загубят всички политически формации. Не е сигурно дори дали и "Възраждане" ще калкулират проценти. Това коментира социологът Евелина Славкова от "Тренд" пред NOVA.

"Борисов играе на оцеляване, ще се покаже като спасител, ще къса ризи, че иска да спаси нацията, а всъщност иска да спаси себе си. Борисов не излиза от политиката - той знае, че не може да стане премиер, но който и да е премиер, ще му козирува", смята пък бившият десен депутат Методи Андреев.

"Няма да са виновни ПП и ДБ за това, че няма да има правителство. Ако се създаде такова, то ще е шменти-капели, абра-кадабра, да закърпи положението, защото номенклатурата на ГЕРБ се крепи на местните избори. И идеята е да се направи правителство до местните избори догодина и след това - вот 2 в 1", коментира Андреев, цитиран от "168 часа".

Абсурдно е да съберем ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ в едно правителство, допълни той.

Свидетели сме на борба за политическо лидерство, коментира политологът проф. Росен Стоянов. От Христо Иванов, от дясно има предложение левият президент да е медиатор и да събере всички в КСНС да решат какво правят. Затова офертата на Борисов е контра на тази оферта.

Последното служебно правителство слага много ясно на дневен ред въпроса за промяна на конституцията и ликвидиране на този институт, коментира пък журналистът Петко Георгиев и каза, че то излиза извън зададената политическа рамка.

Според него вариантът това служебно правителство да стане редовно е целта на Радев. Това налива вода във воденицата за силна президентска власт, Путинистка власт. И затова трябва да се търси подобно мнозинство за промяна на това, защото служебното правителство не подлежи на контрол, обясни Георгиев.

Разделението в обществото - темите за цените и за корупцията, прави още по-трудно разбирането между партиите. И тази ситуация поставя на преден план президентът, коментира Славкова. Според нея Радев няма да даде третия мандат на Стефан Янев.

Най-вероятният сценарий, ако се стигне до трети мандат, традиционно да го даде на БСП. Но той иска да има редовен кабинет, защото не иска всичко, което се случва, да му тежи на него, допълни социологът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Симеонов
    Г-н Андреев,явно не си в крак с времето.Човекът за който говориш,вече е със силно намаляло влияние сред българите!Ръкопляскането в салоните при предизборното му появяване, идва от феодалните структури,които преди години създаде г-н Цветанов.При тях липсва мотивацията, свързана с доброто на широките народни маси.На преден план е интересът,с който те тръгват към урните.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари