Метеоролозите отчитат температурни аномалии в различни точки на планетата

1
Експерти твърдят, че изменението на климата се очаква да увеличи честотата на екстремни метеорологични явления
Експерти твърдят, че изменението на климата се очаква да увеличи честотата на екстремни метеорологични явления Снимка: БГНЕС

От известно време метеоролозите наблюдават температурни аномалии по различни точки на планетата

От известно време метеоролозите наблюдават температурни аномалии по различни точки на планетата. В Канадския град Ванкувър в момента цари безпрецедентна горещина, заради която над 130 душа са загубили животите си. Регистрираните градуси стигат от 49,5°C, като се има предвид, че в страната никога не са преминали границата от 45 °C, предава TrafficNews.

Смята се, че горещината е допринесла за смъртта на 65 души в град Ванкувър, поне 34 внезапни смъртни случая в предградието Бърнаби и 38 в района на Съри.

Експерти твърдят, че изменението на климата се очаква да увеличи честотата на екстремни метеорологични явления, но все пак не са сигурни дали всяко едно подобно събитие следва да се свързва с глобалното затопляне.

Но докато едни се чудят по какъв начин да се разхладят, в друга точка на света времето изненада с друг вид нетипичност гражданите. В Англия пролетното почистване на гардеробите се оказа подранило, защото на британците в момента се налага да носят зимните си якета.

Българка, която живее на острова, изпрати снимки до редакцията на TrafficNews, на които се вижда обичайното за Англия начумерено небе. Но то изглежда е съпроводено с необичайно ниски температури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари