Меteo Bulgaria: Снежна виелица идва към Североизточна България

1
Букурещ сега. Скоро и Североизточна България
Букурещ сега. Скоро и Североизточна България

"Букурещ сега. Скоро и Североизточна България"

Така от Меteo Bulgaria коментираха кадъра от румънската столица, който споделиха преди минути в социалната мрежа Фейсбук.

Според синоптиците от НИМХ след обяд ще е облачно и с валежи от дъжд, в планинските райони - предимно от сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен, с него ще прониква студен въздух. В Северна България и високите западни полета дъждът ще преминава в сняг. Към 14 часа температурите в Северна България и високите западни полета ще са между 0° и 4°, в Южна България - между 5° и 9°.

През нощта валежите ще продължат, но вече ще са по-слаби и на по-малко места. В западната част от Горнотракийската низина и в югозападните райони дъждът ще премине в сняг, а в Югоизточна България и по Черноморието ще продължи да вали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, в София - около минус 1°.

Утре от запад валежите ще спират, след обяд и в югоизточните райони. В Източна България, с продължаващото понижение на температурите, дъждът ще се примесва със сняг. След обяд в западната половина на страната ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 1° и 6°, в София - около 3°.

В планините облачността ще е значителна. От запад валежите от сняг ще отслабват и спират, до вечерта и в планините в Източна България. Вятърът ще се ориентира от североизток, по най-високите части от изток и ще е умерен, за кратко и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще има и валежи от дъжд, които ще се примесват със сняг, но ще отслабват, до вечерта почти навсякъде и ще спрат. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 2°-6°, Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Червен кумуняга
    Преди 30 години по време на соца какви зими имаше! Сега "демокрацията " и "евроджендъризма" ни донесоха жега! Сега даже вече не ми и става пишльока! Виновни са ЕС, НАТО, ФАЩ, СЗО и правителството! Искам си соца, че пак да ми става!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари