Meteo Bulgaria: Не просто циклон, а нов черноморски ураган

1
Още тази нощ дъждът ще се примеси и временно ще премине в сняг
Още тази нощ дъждът ще се примеси и временно ще премине в сняг

Още тази нощ дъждът ще се примеси и временно ще премине в сняг

Meteo Bulgaria издава предупреждения Level2 и Level3 за 18 и 19 ноември за ДЪЖД, СНЯГ и ВЯТЪР.

През следващите 48 часа, под влияние на циклон през Егейско и Черно море, обстановката у нас ще се усложни. Над цялата страна ще духа бурен север и северозападен вятър, който в подбалканските котловини ще се прояви като падащ ''Бора'' с ураганни пулсации. Пориви до 120-150 км/ч. се очакват и по крайбрежието ни, а вълните ще са с височина 5-7 метра.

В източната половина от страната валежните количества ще са и най-значителни – до 80-100 л/кв.м. като се повишава рискът от локални разливи и наводнения. Възможни са гръмотевици!

По високите полета на запад и югозапад още тази нощ дъждът ще се примеси и временно ще премине в сняг, но основните валежи ще са в процес на спиране, след което ще продължават с паузи и краткотрайно.

В събота вечерта и през нощта срещу неделя в Централния и Източния Предбалкан, из Лудогорието и в Странджа ще се трупа снежна покривка по втора порция интензивни валежи от оклюзия. По проходите и в хълмистите релефи на Североизточна България и Източна България виелици!

Апелираме всички шофьори да са с изострено внимание на пътя и да са с пригодени за зимни условия автомобили, особено ако им предстои неотложно пътуване във високите части над 1000 метра надморска височина, където ще има и заледявания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари