Времето се разваля във вторник

2
През страната ще премине студен атмосферен фронт
През страната ще премине студен атмосферен фронт

През страната ще премине студен атмосферен фронт

През нощта срещу вторник над почти цялата страна ще преобладава облачно време и на места, предимно над западните, централни и южни райони е възможно да превали и прегърми. След полунощ облачността временно ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб югозападен вятър.

Минималните температури ще се повишат и ще са между плюс 9°С и плюс 11°С.

През деня във вторник до обед ще е предимно облачно. Следобед над планинските райони от Западна, Централна и Източна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и над почти цялата страна ще паднат значителни по количества валежи, придружени от гръмотевици, като ще има условия и за градушки.

По-значителни ще са валежите над районите оградени с оранжев цвят, пише MeteoBalkans.

Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква хладен въздух. Максималните температури ще се понижат и ще са между 15°С и 17°С. По-топло ще остане над Югоизточна България – до 18°С - 19°С

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предупреждения за опасно време, които са валидни за вторник. На нея сме показали районите, където вероятността за опасни явления е най-голяма.

Предупреждение за лошо време - България

Жълт код: Издаваме код за слаби гръмотевични бури и проливни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м. Валежите над тези райони ще са предимно в следобедните часове и ще са на по-малко места.

Оранжев код: Издаваме този код за проливни валежи или “обложени” валежи. Валежите на изолирани места над посочените райони ще са значителни по количества.

Очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Над тези райони те ще са придружени от засилена гръмотевична дейност, силен вятър и дребна градушка (известни и като шквалови явления)

Времето в София

През нощта срещу вторник ще се задържи предимно облачно. Ще духа слаб югозападен вятър. До обед ще преобладава облачно време. Следобед облачността бързо ще премине в купесто-дъждовна и ще започнат валежи от дъжд. Очакваме и гръмотевична дейност.

Минималните температури ще са около 6°С и 8°С, а максималните – между 14 и 16°С.

Времето по планините

Планините няма да са подходящи за разходки и туризъм!

До обед времето по планините ще бъде предимно облачно. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони в Рило-Родопския масив и Централна България, ще превали дъжд, а над 2000 метра – и сняг.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°C, на 2000 метра – около 4°C. Следобед ще духа силен северозападен вятър. Остава висока опасността от лавини!

Времето по Черноморието

До обед ще преобладава разкъсана висока облачност. Следобед ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на места по Черноморието ще превали дъжд. Ще духа умерен югозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 17°C и 19°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 10-12°C. Вълнението на морето – до 2-3 бала.

Времето на Балканите

И през следващите дни област от ниско налягане ще определя динамичното време над целия полуостров. До обед над по-голямата част от Балканите ще има разкъсана висока облачност, но следобед на много места ще превали и прегърми. Почти без валежи се очаква да е времето над Северна Сърбия и Южна Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари