Местят украинските бежанци в 20 бази по Южното Черноморие

0
Извозват ги с автобуси, наети от министерството на отбраната и от министерството на вътрешните работи и с помощ от частни превозвачи
Извозват ги с автобуси, наети от министерството на отбраната и от министерството на вътрешните работи и с помощ от частни превозвачи Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

В 21 държавни бази по Южното Черноморие ще бъдат преместени украинските бежанци, които трябва да освободят хотелите

Това каза областният управител на Бургас Стойко Танков. Той уточни, че настанените украински граждани, предимно майки с деца, в хотелите по Южното Черноморие са 30 хиляди, предаде БНР.

С автобуси наети от министерството на отбраната и от министерството на вътрешните работи и с помощ от частни превозвачи, ще бъдат извозени украинските бежанци от хотелите в държавните бази.

Местата в държавните бази са недостатъчно, каза още Стойко Танков. А къде ще отидат украинските бежанци, за които местата няма да стигнат?

"Аз участвах в комисията по транспорт на Националния кризисен щаб. Има такава готовност със специални влакове да бъдат насочени към други държавни бази към вътрешността на страната. Тази седмица предстои да има по-голяма яснота по този въпрос."

Забавя се организацията по преместването на украинските граждани, призна областният управител на Бургас.

"Макар със закъснение търсим решение на този въпрос да бъде решен."

Подробности в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Гларус
    Що на южното черноморие, а не на северозапад, примерно?
  • 11
    1
    Аби
    И аз искам там, жена ми детето. В база на южното черноморие
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари