Бургаската морга е препълнена с трупове на бежанци

0
Труповете не могат да бъдат освободени, защото не може да се установи самоличността им
Труповете не могат да бъдат освободени, защото не може да се установи самоличността им

Труповете не могат да бъдат освободени, защото не може да се установи самоличността им

"Болниците в Бургас са пълни с неустановени загинали лица, които ловци намират в гората. Те не могат да бъдат освободени, защото не може да се установи самоличността им". Това заяви преди дни главният прокурор Иван Гешев по повод мигрантския натиск върху страната ни, съобщава NOVA

Според единствения съдебен лекар в областта д-р Галина Милева проблемът е много сериозен, особено през летните месеци. "Има огромен бежански поток, не само като мигранти през турската граница, но и украинците. Имаме много украинци, починали тук, които стоят. На някои от тях близките са готови да извършват погребенията им тук. Други обаче остават в камерите, непотърсени", разказва тя.

По думите ѝ в момента в моргата има четирима бежанци, преминали в турската граница, четирима украинци, както и непотърсени българи. "Трябва да се промени процесът за извършване на погребение на починал без близки или с близки в чужбина, а не да стоят месеци или години при нас. Над нашето отделение се намира родилното и може да тръгнат зарази. Трябва да се закупи нова камера, за да не се разлагат труповете", смята д-р Милева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари