„Местни данъци и такси" в Русе приканва гражданите да изплатят старите си задължения

0
„Местни данъци и такси" в Русе приканва гражданите да изплатят старите си задължения

Екипът на дирекция „Местни данъци и такси“ към Община Русе уведомява, че започва кампания по изпращане на покани до физически и юридически лица за задължения по местни данъци и такса битови отпадъци за минали години.

Ако в указаните срокове сумите не бъдат внесени ще се съставят актове за установяване на общински публични задължения на лицата, съгласно изискванията на ДОПК и ЗМДТ, след което за невнесените задължения по актовете ще се прилагат процедури за принудителното им събиране чрез НАП и частни съдебни изпълнители.

Лицата, които са се освободили от собственост на недвижими имоти или МПС, следва да подадат уведомление за закриване на тези партиди, с което да се преустанови начисляването на недължими данъци и лихви върху тях. Лицата, придобили собственост на недвижими имоти или МПС по наследство, чрез покупка или друг начин, следва да подадат декларация за прехвърляне на собствеността.

Проверка на задълженията може да се извършва на интернет страницата на Община Русе, както и на телефони: 082 506 527, 082 506 528, 082 506 529.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари