Местан вече е председател на ДОСТ

0
Местан няколко пъти подчерта,че на Турция трябва да се гледа като на стратегически партньор
Местан няколко пъти подчерта,че на Турция трябва да се гледа като на стратегически партньор Видео: Нова телевизия

Новата партия на Лютви Местан вече е на политическата сцена.

ДОСТ беше учредена, а начело съвсем логично застава Лютви Местан, излъчи Нова телевизия.

Учредяването стана в същата онази зала, в която преди три години Октай Енимехмедов насочи газов пистолет срещу Ахмед Доган и в която Лютви Местан преди три години стана председател на ДПС.

Още преди създаването си, ДОСТ беше белязана от тежки подозрения - че ще бъде протурска, че ще обслужва турски интереси. Местан отрече, а днес, най-високопоставените му гости дойдоха именно от Турция.

Сред тях бяха и посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, председателят на партията на турския премиер Ахмед Давутоглу - Фатма Бетюн Сеянкайъ, турски депутати. На конгреса дойдоха и първия секретар на френското посолство Клод Жире, дипломати от украинската и полската мисии. Бурни аплодисменти предизвика и световният шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу.

А Лютви Местан поздрави всички за смелостта да присъстват. „Нашата кауза е по-силна от репресията”, заяви той пред новите си съпартийци.

Местан обеща ДОСТ да бъде либерална, антиолигархична и пронатовска. Това щяло да ги отличава от ДПС, на която доскоро беше председател, а днес разкритикува силно.

Тази партия е устроена така, че гордиевият възел на корупцията, олигархията и проруските интерес, в които лидерът и неговите съмишленици са заклещили демокрацията, не може да се разплете отвътре”, заяви Местан. По думите му  ДПС само претендира да е либерална партия, но на практика се е отрекла от либерализма.

Местан няколко пъти подчерта,че на Турция трябва да се гледа като на стратегически партньор. „Няма да плащам политически данък за каквито и да е представи за Турция като заплаха за националната ни сигурност”, категоричен беше той. Местан обаче така и не каза дали ще се кандидатира за президент на предстоящите избори.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари