Места за правостоящи в самолета и други изненади от бъдещето

0
Две иновации скоро ще станат част от живота ни
Две иновации скоро ще станат част от живота ни Снимка: © gulfstream.com

Живеем в удивително време, в което технологиите генерират най-невероятни идеи. Буквално не можеш да мигнеш – направиш ли го, изоставаш от тенденциите.

Интересно се развиват нещата и в авиацията. Две технологии привличат вниманието в тази сфера – скоро те ще бъдат сертифицирани и ще станат част от живота ни. Това са „местата за правостоящи“ и конвертируемите пътнически мултифункционални зони в товарния отсек.

Нека ви разкажем още малко за тези концепти.

„Стоящи места“

Обичате да пътувате за няколко евро? Тогава постойте прави. Т.нар. места за правостоящи разполагат с повърхност, която наподобява велосипедна седалка. Вече трета година се появяват в Хамбург по време на изложението за авиационни интериори Aircraft Interiors Expo.

Всеки път дизайнът им е с преобладаващ жълт цвят, намеквайки потенциалния интерес от страна на Ryanair.

Ограничението, с което ще се сблъска производителят в процеса на сертификация, е свързано с времето за аварийна евакуация, тъй като пътниците се очертава да бъдат повече. В същото време броят на аварийните изходи в самолета е ограничен.

Тези места на борда на самолета са предназначени за полети, продължаващи между 40 и 60 минути.

Снимка: alexcheban.livejournal.com

Пътнически места в товарния контейнер

Този концепт се появява вече втора година поред. Същността му се крие в обособяването на пътническа зона в долното ниво на самолета.

Концерните Airbus и Safran, които се занимават съвместно с разработката на мултифункционални и конвертируеми модули Lower Deck Pax Experience Modules, преди дни получиха престижна награда в отрасъла авиационни интериори - Crystal Cabin Award на изложението Aircraft Interiors Expo в Хамбург.

Снимка: alexcheban.livejournal.com

Преди година бе представен друг сходен концепт - Airbus и Zodiac Aerospace. Става дума за обособяването на спални блокове, детска площадка, бар, конферентна зала и др. в багажното отделение на пътнически самолет.

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари