Меси се размина с тежка травма

0
Барселона победи гостуващия Лас Палмас
Барселона победи гостуващия Лас Палмас Снимка: БГНЕС

Барселона победи гостуващия Лас Палмас с 2:1 в среща от шестия кръг на испанското футболно първенство, но загуби най-голямата си звезда Лионел Меси заради контузия. 

Меси беше заменен принудително от Мунир Ел Адади още в десетата минута, след като пострада след съприкосновение с бранителя на съперника Педро Бигас. Аржентинецът веднага беше откаран в болница за изследвания, които показаха увреждане на връзки на лявото коляно. Първоначалните прогнози бяха, че той ще отсъства 6 месеца, но информацията на испанското издание "Sport" се оказа не вярна за късмет на всички фенове на аржентинеца. Все пак той ще отсъства от игра в следващите 6-8 седмици, пише news7.

Луис Суарес откри резултата на "Камп Ноу" в 25-ата минута, след като засече с глава центриране на Серхи Роберто от дясно. Уругвайският нападател удвои в 54-ата минута. Той се възползва от пас по тревата на Мунир и с удар от десетина метра под гредата направи 2:0.

Суарес пропусна още 4-5 отлични възможности да запише хеттрик, а при контраатака в края Лас Палмас стигна до почетен гол. Набил Ел Жар изведе в ляво в пеналта Хонатан Виера, който шутира и след рикошет топката спря в мрежата на Марк-Андре тер Щеген.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари