КНСБ: Месечната издръжка на един човек е 1700 лева

5
Подобно изчисление се прави от КНСБ на тримесечие, съобщават от Регионалния съюз на синдиката в Русе
Подобно изчисление се прави от КНСБ на тримесечие, съобщават от Регионалния съюз на синдиката в Русе

Подобно изчисление се прави от КНСБ на тримесечие, съобщават от Регионалния съюз на синдиката в Русе

1700 лева са необходими за издръжка на един човек на месец, изчислиха от КНСБ.

От синдиката настояват работодателите да се съобразяват с тази сума при повишаване на доходите на служителите си, вместо с минималното възнаграждение, тъй като тя е по-показателна за това какви средства харчи човек, за да си покрие увеличаващите се разходи, съобщават от КИС 13.

Изследването на КНСБ за издръжката на живота се прави на тримесечие, като последните данни са много обезпокоителни за растящите цени на стоки и услуги, за разлика от доходите, обясни председателят на Регионалния съюз на синдиката в Русе Боянка Димитрова.

От КНСБ ще продължават да настояват за по-високи доходи на работещите, тъй като според синдикалистите определеният от служебното правителство минимален размер на заплатата от 780 лева е крайно недостатъчен.

Ако не се вземат мерки за повишаване на доходите, ситуацията в определени сектори може да ескалира, предупреждават от КНСБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    11
    Абе човек до 3
    Ти какъв живот живееш? С 30 лева дневно! Тъжно е.
  • 9
    10
    1700
    Това не е сума за живеене. Това е оцеляване. Една вечеря в ресторант с жената месечно ти е 200 лева. Без глезотии. Ако прибавим и две деца, става 300 лева. Без глезотии. Електричеството ти е 200 лева. Храната няма как да падне под 600 лева месечно. Транспорта ти до работа е 200 месечно. Дрехи, обувки, зъболекар, текущи ремонти, данъци, евентуално кредита за жилището, етажни такси, 7-дневна почивка през лятото и т.н. и т.н. Много, много трудно се вписвам в 2200 лева месечно.
  • 9
    9
    До 3
    И с тия под 1000 лева живееш още в една стая с майка си, нали троле непоръбен ?
  • 2
    8
    до хазартната 7-ца
    Тия години за нищо ги нямаш бе хахаха. На какво се обзалагаш?
  • 10
    7
    до 3
    Обзалагам се, че не си купувал книга в последните 5 години. Обзалагам се, че не си стъпвал в театър поне от 15 години. Не си пил едно кафе с познати в заведение от 10 години. Не си правил основен ремонт на жилището си от 25 години. Спиш завит с три одеала, нали? И викаш, нормално живееш, а?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари