КНСБ: Над 1400 лева са нужни за издръжка на живота на един работещ

2
Общата стойност за тричленно семейство е 2568 лева
Общата стойност за тричленно семейство е 2568 лева Снимка: Dunavmost

Общата стойност за тричленно семейство е 2568 лева

Необходимият нетен месечен доход за издръжка на живота на един работещ, живеещ сам, е 1427 лв. Това сочат данните на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ). От синдиката представят днес резултатите от наблюдение на потребителските цени и заплати за издръжка.

Изчисленията показват, че 2568 лв. е общата стойност за тричленно семейство - двама работещи възрастни и едно дете до 14 години. Доходът, необходим за издръжка, нараства с 1,8% на тримесечна база и 8,1% на годишна база, казват още от КНСБ.

Повече от 2/3 от работещите не достигат заплатата за издръжка, коментират още от синдиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари